Saját Weboldal Készítés, Ingyen Weblap, Honlapkészítés

A nehézségek a banki utalásokkal és az ebből adódó késések az interneten sok online eladás halálát okozzák! PayPal Regisztráció és a PayPal Használata lépésről lépésre...

A PayPal regisztráció és a PayPal fizetés beüzemelése nagyon egyszerű és azonnal javít a befizetési konverziódon 20-30-50%-ot, vagy többet!

Míg az offline világban ritkán történik meg az, hogy valaki bemegy egy üzletedbe és üres kosárral távozik, addig az interneten jóval gyakrabban.

Emberek leadják a rendelésüket a weboldaladon, aztán egy részük be is fogja fizetni - de csak egy részük!

Lehetséges ügyfeled elolvassa a sales szövegedet, ami annyira lázba hozza, hogy azonnal rendel. Rendelés után át kellene utalnia a pénzt, vagy el kéne másznia egy bankfiókba ahhoz, hogy fizetni tudjon...

Ez túl sok időt és fáradtságot igényel valaki számára, a késés és a bonyodalmak pedig az interneten sokszor az eladás teljes halálát okozzák!

Ezért célszerű egy egyszerű, gyors és biztonságos kártyás fizetési lehetőséget is biztosítanod ügyfeleid számára.

A PayPal rendszert már egyre többen használják Magyarországon is, ezért az emberek már bíznak benne. A használatával minimum 20-50 százalékkal több rendelésed lesz be is fizetve!

Nekem a Paypal használata előtt 50% körül volt a megrendelések utáni befizetési konverzióm - ami átlagosnak számít az interneten. Viszont a Paypal kártyás fizetési rendszer beüzemelése után 80%-ra ugrott!

A könyvelőm nem örül neki, de nem érdekel, mert másfélszeresére nőtt a befizetési konverzióm és ezáltal a bevételem minimális idő befektetéssel.

Hogy megérte-e? El sem hiszem, hogy a magyar online vállalkozók nagyrésze ezt nem használja ki...

Most megmutatom Neked a Paypal használatát, nagyon egyszerű!

PayPal költségek és a szolgáltatási díja

A Paypal használata nagyon egyszerű, olyan mint egy online bankszámla, 5 perc alatt létre tudod hozni a PayPal számlát, nem kerül pénzbe, nincs számlavezetési díj, nincs semmi!

Kizárólag az kerül pénzbe, ha Neked fizetnek - ekkor és csakis ekkor egy bizonyos százalékot von a rendszer a tranzakcióból a táblázat szerint:

Havi Paypal befizetési forgalmad

Tranzakciók díja

0 HUF - 700,000 HUF

3.4% + 90 HUF

700,001 HUF - 2,500,000 HUF

2.9% + 90 HUF

2,500,001 HUF - 12,500,000 HUF

2.7% + 90 HUF

12,500,001 HUF - 25,000,000 HUF

2.4% + 90 HUF

> 25,000,000 HUF

1.9% + 90 HUF

Legrosszabb esetben, ha havi 700.000 Ft alatti befizetés érkezik a Paypal számládra, egy bruttó 15.000 Ft-os tranzakcióból 14.400 Ft-ot fog jóváírni a rendszer a Paypal számládra - ami viselhető, ha azt vesszük, hogy enélkül lehet meg sem érkezne néhány befizetés az említett okok miatt...

PayPal regisztráció és PayPal számla nyitás

Ha még nincs PayPal számlád hozz létre egyet - 5 perc az egész, következő a dolgod:

1. Gyors és ingyenes PayPal regisztráció ITT>>

2. Majd az oldalon kattints a „SIGN UP TODAY!” linkre!

3. Válaszd a Premier fiókot - vagy a Business fiókot, ha szeretnéd a céged nevét is feltüntetni a tranzakciókon, valamint több felhasználója is lehet egy Business fióknak - más különbség nincs és később is bármikor tudsz váltani, tehát mindegy melyiket választod! A tranzakciós díjak egységesek minden fiókra!

4. Regisztrációnál add meg az adataidat, amiket kér a rendszer, fogsz kapni egy visszaigazoló Email-t!

5. Ez után választanod kell, hogyan szeretnél fizetni - amikor vásárolsz - Most nem fizetsz semmit!

A két választási lehetőséged a következő: (bármikor tudsz módosítani később!)

5/a. "PayPal Account" azt jelenti, hogy Te utalsz át a bankodból a Paypal számládra, amikor fizetni szeretnél online. Sok értelme nincs, mert valahányszor vásárolni illetve fizetni szeretnél, előtte fel kell töltened a Paypal számládat és 2-3 munkanap, mire átér a pénz, így ugyanott vagy mintha közvetlenül az illetőnek utalnál. Ha ez Neked így jó, akkor válaszd ezt az opciót.

5/b. "Credit Card" - Ha van rendes bankkártyád, inkább válaszd ezt az opciót, mert így valahányszor vásárolsz az interneten, a pénzed azonnal átér! Itt add meg a bankkártyád számát és készen is vagy!

Több bankkártyát is hozzá tudsz rendelni fiókodhoz, továbbá a bankkártyád megerősítésekor a rendszer ideiglenesen levon 400Ft-ot, amit pár napon belül vissza is utal a számládra - de sajnos csak így tudja ellenőrizni a kártyád adatainak helyességét.

Adataidat később bármikor szabadon módosíthatod a "My Account / Profile" menüpont alatt.

PayPal fizetés létrehozása

Miután kész a fiókod, annyi weboldalba illeszthető Fizető gombot és Email linket tudsz létrehozni, amennyit csak akarsz.

Egy weboldalba illeszthető Fizető Gomb és Fizető Email link elkészítése nagyon egyszerű, mindössze 2 percet vesz igénybe, a következő a dolgod:

1. Lépj be a PayPal fiókodba a PayPal oldalán!

2. Felül a menüben jobb oldalt kattints a „Merchant Services” gombra!

3. Majd a bal felső sarokban kattints a „Website Payments Standard” linkre!

4/a. Ha Personal fiókod van (meg tudod nézni és bármikor tudsz váltani a „My Account” menüpontban), akkor a bal felső sarokban kattints a „Create payment buttons” linkre!

4/b. Ha Premier/Business fiókod van (ajánlott! - válts át a „My Account” menüpontban), akkor középen kattints a „Sell single items” gomb alatti „Create one now” linkre.

5. A folytatást a képen láthatod, kattints a képre a nagyobb mérethez!

PayPal regisztráció, PayPal használata, PayPal fizetés, PayPal regisztráció leírás magyarul

6. Meg is kaptad a fizetési Gomb és a hozzá tartozó Email link kódját:

Paypal fizetés, PayPal regisztráció segítség és paypal számla nyitás

Minden egyes gomb, illetve Email link tartalmaz valamennyi információt az adott tranzakcióval kapcsolatban. Ezeket már csak be kell illesztened a weboldalad forráskódjába, illetve az auto válasz Email-be és kész.

A gombjaidat, amiket létrehoztál a "My Account / Profile / My Saved Buttons" úton érheted el és szerkesztheted. Ha itt kitörölsz egy gombot és valaki azzal gombbal később fizetni szeretne Neked, akkor nem fogja a Paypal rendszer végrehajtani a tranzakciót!

A paypal fizető gomb kódját csak be kell illesztened weboldalad forráskódjába és kész is vagy. A megrendelési űrlap „köszönő” oldalába érdemes a gombot elhelyezni, azaz az illető kitölti a megrendelési űrlapot, amit az Email Marketing szoftverrel létrehoztál, a kitöltés után beállítottál egy köszönő oldalt, amire a rendszer dobni fogja, ha kitöltötte a kérdőívet. Ezen az oldalon megköszönöd a rendelését és leírod Neki a számlaszámodat, valamint alá elhelyezed ezt a gombot, plusz opcióként, ha kártyával szeretne fizetni. Ennyire egyszerű!

A paypal fizető Email linket másold be a megrendelés válasz Emailbe, amit szintén az Email Marketing szoftverrel tudsz megcsinálni, azaz valaki kitölti az adott megrendelés űrlapot, ami dobja a köszönőoldalra, de megkap egy automatikus válasz emailt is, ami szintén tartalmazza azokat az infókat, amiket a köszönő oldal, benne a Paypal fizetési linket is. Az Email linket NE linkeld weboldalon, mert nem tartalmazza a 128 bites biztonsági kódolást. Weboldalon csak a gombot használd!

Minden egyes termékednek, vagy szolgáltatásodnak egyedi gombot és email linket kell létrehoznod.

Amint valaki vásárol/befizet a számládra, a pénz azonnal átér és Email-t fogsz kapni a PayPal rendszertől a megadott email címedre. Az Email tartalmazza a befizető adatait (neve, címe...) valamint a tranzakció részletes adatat. Célszerű olyan email címet használnod, amit legalább naponta megnézel, vagy állíts be egy továbbítást a Paypal-tól kapott emailekre a rendes email postafiókodra, esetleg az ügyfélszolgálatod email címére.

Díjmentes pénzküldés PayPal-on

Tudsz díjmentesen pénzt átküldeni a PayPal számládról egy másikra, abban az esetben, ha az utalandó összeg rendelkezésre áll a Paypal fiókodban. Ha az összeget a kártyáról kell levennie a Paypalnak, akkor nem tudsz díjmentesen pénzt küldeni, mivel a kártyás tranzakció miatt lesz költsége.

Díjmentes pénzküldéshez kattints a "Send Money" menüpntra. Add meg a Paypal email címét annak, akinek a pénzt küldeni szeretnéd, valamint az összeget. Alul pedig válaszd a "Personal" fület és azon belül pedig a "Gift" pontot.

Utalás PayPal számláról a bankszámládra

A befizetések mindig automatikusan a Paypal számládra kerülnek először, amivel azonnal tudsz fizetni a Paypal rendszeren belül. Ha van egyenleg a Paypal számládon és vásárolsz, akkor először mindig a Paypal egyenlegedet vonja a rendszer.

Ha a Paypal számládról a bankszámládra szeretnél pénzt átutalni, következő a dolgod:

1. Lépj be a fiókodba a PayPal weboldalán!

2. Kattints felül a menü alatt a „Withdraw” linkre!

3. Majd kattints a „Withdraw founds to your bank account” linkre!

4. Állítsd be az utalandó összeget, valamint a bankod nevét: Pl.: „Erste Bank”, majd add meg a bankszámla számodat (nem a bankkártya számodat) és kattints a „Continue” gombra!

5. Ellenőrizd az adatokat majd kattints a „Withdraw” gomra és készen is vagy!

Az összeg 2-3 nap alatt az általad megadott bankszámládra fog kerülni. (Nálam már másnapra oda szokott érni...)

Az utalásnak sincs díja, viszont itt van alapból egy havi tranzakciós limit a pénz küldéshez, amit ugyan bármikor meg tudsz emelni. Ha nem enged utalni az összeget, akkor ott a "Lift this limit" linkre kattintva, vagy simán a "My Account / Overview" menüpont alatt: "Status: Get verified" linkre kattintva (Ha az szerepel ott, hogy: "Status: Verified" - akkor rendben) amúgy meg kell erősítened a kártyád „Link and confirm your debit or credit card” pontban.

Ehhez le fog vonni a rendszer 400 Ft-ot a kártyádról és a tranzakció 4 jegyű kódját meg kell adnod. Amint megadtad a kódot a 400 Ft-ot automatikusan visszautalja Neked a rendszer és a havi tranzakciós limited innentől kezdve korlátlan lesz.

Van ügyfélszolgálata is Paypal-nak, alul a "Contact us" linken megtalálod. Bármit tudsz kérdezni, egész gyorsan kb. 1-2 napon belül válaszolni szoktak.

Ennyi a PayPal regisztráció és a PayPal használata, nagyon egyszerű!

Nem csak ciki egy online üzlet számára, ha nem lehet kártyával fizetni, hanem ahogy nálam kiderült sajnos veszteséges is...

Használd a PayPal rendszert és növeld a befizetési konverziódat!